Bakaliowe batoniki

Bakaliowe batoniki

Zdrowa przekąska!

Zainspirowana pysznymi batonikami, które jadłam w Anglii, postanowiłam sama takowe zrobić.

Efekt był taki, że spaliłam blender :/

Młynek do kawy dał radę, jednak radzę zachować ostrożność.

Bardzo żałuje, że w Polsce nie ma takiego wyboru zdrowych przekąsek…

 

Składniki:

  • 200 g suszonych daktyli
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 75 g orzechów nerkowca

Wszystkie bakalie zblenderować, masę przełożyć do niewielkiej foremki i wstawić na kilka godzin do lodówki. Po wyciągnięciu pokroić w kawałki. Pyszne 🙂

1 komentarz

  1. Hosting 1 rok temu

    Bakaliowe batoniki nie beda sie kleily do siebie, ani do naszych palcow, gdy obtoczymy je w mielonych migdalach.

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*