Bakaliowe ciasto

Bakaliowe ciasto

Składniki:

  • 75 g orzechów nerkowca
  • 100g migdałów
  • 100g daktyli
  • 30g siemienia lnianego
  • 60g mąki kokosowej
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
  • 4 łyżki mleka roślinnego (np. ryżowego czy migdałowego)

Sposób przygotowania:

orzechy nerkowca, migdały i daktyle zalać gorącą wodą w osobnych naczyniach i namaczać kilka godzin.

Spód: daktyle zblenderować, dodać zmielone siemie lniane i mąkę kokosową. Wyrobionym ciastem wyłożyć małą formę.

Masa: zblenderować migdały i orzechy nerkowca na gładką masę, dodać 1 łyżkę oleju kokosowego i mleko roślinne. Nałożyć warstwę na spód z daktyli.

Można posypać np. karobem. Schłodzić przez kilka godzin przed podaniem.

0 komentarzy

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*