Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Ciasto wykonane przez Basię Bielecką 🙂

Ciasto bez glutenu, bez pieczenia, proste w wykonaniu i na sam jego widok dostaje ślinotoku 😛

Dzięki Basiu za inspirację, będę korzystać z przepisu!

 

 

Składniki:

pół szklanki kaszy jaglanej (przed gotowaniem)
3 łyżki oleju kokosowego
2 banany
50 g mielonego siemienia lnianego
60 g mąki kokosowej
5 łyżek surowego kakao (lub karobu)
2 łyżki miodu
2 łyżeczki cynamonu
150 g tabliczka gorzkiej czekolady
garść orzechów laskowych

 

Sposób przygotowania:

Ugotuj pół szklanki kaszy jaglanej na koniec dodaj 3 łyżki oleju kokosowego. Następnie dodaj papkę z rozgniecionych 2 bananów, 50 g mielonego siemienia lnianego, 60 g mąki kokosowej, 5 łyżek gorzkiego surowego kakao, 2 łyżki miodu i 2 łyżeczki cynamonu. Wszystko dokładnie wymieszaj. Do tego dodaj rozpuszczoną tabliczkę (100 g) gorzkiej czekolady. Na koniec do wyrobionego ciasta dodaj orzechy laskowe (można je uprażyć) i jeszcze pół tabliczki (50 g) startej na tarce gorzkiej czekolady. Wymieszaj wszystko, wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia, wstaw na noc do lodówki i następnego dnia ciasto jest gotowe do jedzenia 🙂

1 komentarz

  1. ubuntu vps 2 lata temu

    Ostatnio staіam siк ogromn± fank± kaszy jaglanej . Fantastyczny produkt ! Maіo , їe zdrowy , to jeszcze ma wiele zastosowaс i smakuje genialnie ! 

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*