Kotlety z ciecierzycy

Kotlety z ciecierzycy

Składniki

  • 250 g ciecierzycy
  • 3 duże marchewki
  • 1 jajko
  • 100 g sera feta
  • 1 szklanka mąki gryczanej lub ryżowej
  • Olej ryżowy lub z pestek winogron

Sposób przygotowania:

Ciecierzyce namoczyć w wodzie przez 6-8 godzin, następnie gotować do miękkości przez 40-50 min (4 części wody i 1 część ciecierzycy). Osolić 10 min przed zakończeniem gotowania.
Ugotować marchewki.
Zmiksować ugotowaną ciecierzycę z marchewką, dodać jajko, ser feta oraz mąkę i ulepić kotlety.
Usmażyć. Propozycja podania z ryżem lub kaszą gryczaną oraz sałatką z pestkami dyni i pomarańczą.

0 komentarzy

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*