Sałatka z pomarańczą i pestkami dyni

Sałatka z pomarańczą i pestkami dyni

Składniki:

  • 100 g szpinaku
  • ½ papryki zielonej
  • ½ papryki czerwonej
  • 4 rzodkiewki
  • ½ pomarańczy
  • Garść pestek dyni
  • Garść orzechów włoskich
  • Garść rodzynek
  • 50 g sera dojrzałego koziego (lub feta)
  • ½ cytryny
  • Szczypta soli różowej himalajskiej

 

Sposób przygotowania:

Rodzynki zalać wrzątkiem na 10 min, następnie odlać wodę.
Pokroić papryki, rzodkiewki, pomarańcze, ser i wymieszać z rozdrobnionym szpinakiem oraz rodzynkami. Doprawić sokiem z wyciśniętej cytryny oraz solą.

0 komentarzy

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*